1 Kasım 2011 Salı

Shirley Bassey




Shirley Bassey

Dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü kadın vokallerinden...

8 Ocak 1937 yılında İngiltere de dünyaya gelen sanatçı dünyanın sayılı seslerinden biridir. 1950 li yıllarda önce İngiltere de adını duyarmaya başladıktan sonra sahip olduğu olağanüstü ses sayesinde dünyanın hemen her yerinde tanınan ve günümüze kadar müzik kariyerini getirmiş olan bir müzisyendir.



Soul müzikle başlayan müzik yaşantısında blues dan jazz a kadar uzanan büyük bir yelpazeyi görebilirsiniz.Aslında sahip olduğu olağanüstü sesin yanında Shirley Bassey i en uç noktalara götüren en önemli etkenlerden bir tanesi de; sahnedeki performansı ve sahne showlarıdır.

Birçoğumuz onu James Bond filminin tema şarkısıyla tanıdık. "Goldfinger" gerçekten bence bu seri için yapılmış en inanılmaz şarkıdır.Bir çok müzisyen tarafından yorumlanmış olsa dahi hiç kimse Shirley Bassey in yarattığı etkiyi bırakamadı.Ayrıca yapılan diğer Bond filmlerinin müzikleri daima bu şarkının gölgesinde kaldı.



İçindeki müzik tutkusuyla genç yaşta okulu bırakıp küçük barlarda şarkı söyleyerek başlayan müzik kariyerini durmadan zenginleştirerek ölümsüzlüğe doğru adım atmıştır.

Geçtiğimiz yıllarda İngiltere Kraliçesi tarafından verilen "Dame " ünvanıyla saygınlığını korumaya devam etmektedir.



Diskografi

Get The Party Started 2007
The living Tree 2007
The Complete EMI Columbia singles Collection 2006
Thank You For The Years 2003
The Diamond Collection 1998
The Birtday Consert 1997
The Show Must Go On 1996
Shirley Bassey Sings The Movies 1995
Bassey- The EMI/UA Years 1959-1979
Sings The Songs Of Andrew Lloyd Webber 1993
Keep The Music Playing 1991
La Mujer-Canta en Espanol
I Am What I am 1984
Love Songs/All by Myself 1982
Live In Japan 1977
Yesterday 1978



The Magic Is You 1978
You Take My Heart Away 1977
Love Life And Feelings 1976
Good, Bad But Beautiful 1975
Nobady Does It Like Me 1974
Live In Japan 1974
Shirley Bassey Live At Carnegie Hall 1973
Never, Never, Never 1973
I Capricorn 1972
And I Love You So 1972
Something Else 1971



Live At Talk Of The Town 1970
Something 1970
Does Anybody Miss Me 1969
12 Of Those Songs 1968
La Vita 1968
This Is My Life 1968
And We Were Lovers 1967
I've Got Song For You1966
Shirley Bassey At The Pigalle 1965
Shirley Stop The Shows 1965
In The Words 1963
Let's Face The Music 1962
Till And Other Great Songs 1962
Shirley Bassey 1961
Shirley( with Geoff Love and his Orchestra)1960
The Bewitching Miss Bassey 1959
The Fabulous Shirley Bassey1959
Shirley Bassey At The Cafe De Paris 1957
Born To Sing The Blues 1957


Multimedia





Sanem Uçar 01.05.2009



Açıkcası bir Shirley Bassey hayranı olarak bu oyuncağı gördüğüm yerde satın alacağımdan emin olabilirsiniz.

Onu çok iyi yansıttığını düşünüyorum.

Parlak renkler, sahnedeki olağanüstü performans, ve neredeyse mikrofona bile ihtiyaç duymadan bedenden çıkan olağanüstü güçlü bir ses.

Hiç bir eğitim almadan salt çıplak sestedeki olağanüstü tını....




AFethi KÜÇÜKTEPE 25.08.2009

Web sayfanızı uzun zamandır ziyaret etmemiştim. Oya hanımın ikazı ile hemen baktım. Çok güzel. Kapsam genişlemiş. Yazarlar, sanatçılar, onlara ait parçaları dinleme imkanı...çok hoş... Uzun zamandır dinlemediğim bir " Shirley Bassey " i dinlemek..... o yüksek oktavlara çıkan ses..... anıları tazeledik sayenizde...... Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.....
Bu sitenin ufkumuzu daha da genişletmesini ve hayırlara vesile olmasını dilerim. Ne diyelim bahtı açık olsun....


sanemucar 06.12.2009

Bazı müzisyenler benim için beynimin gizil köşelerinde sürekli olarak ezgilerini mırıldanmaya devam ederler. Bunlardan bir tanesi Shirley Bassey.... Şakımaya devam ediyor tüm muhteşemliğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Yorumunuz incelendikten sonra en kısa sürede yayınlanacaktır.